Mesto za reklamu
  1. 03. 2022.

Од почетка пандемије у Србији регистрована су 1.923.977 случајева коронавируса, а преминулo je 15.405 особa, објављено је на сајту covid19.rs. Проценат смртности је 0,80 одсто. До сада је тестирано 8.825.623 узорка.

Две тешке године великог искуства

Први случај коронавируса регистрован је на данашњи дан пре две године код пацијента који је примљен у здравствени центар у Кикинди.

Он је пребачен брзо у општу болницу у Суботици. Епидемиолошкиња, помоћник директора Опште болнице у Суботици Гордана Кртинић која је примила првог пацијента рекла је да су иза лекара две тешке године великог искуства.

Ковид 19. – прилике у којима смо:

У Србији су према послeдњем пресеку потврђена 2.146 нова случајeва коронавируса на основу 11.470 тестираних узорака.

У протеклом дану од последица инфекције преминуло је 30 пацијената, објављено је на сајту covid19.rs.

Тренутно је хоспитализовано 1.997 особа, од којих су 103 на респиратору.

Епидемијска ситуација у Србији нешто је повољнија, али још смо далеко од ситуације да се опустимо. На то нас свакодневно упозорава висок број преминулих.

У последњих месец дана смањио се број новооболелих, хоспитализованих, као и пацијената на респиратору. Зато су поједине здравствене установе изашле из ковид режима, а међу њима и Клиничко-болнички центар “Земун”.

Никада нема опуштања, морамо бити на опрезу и треба да се придржавамо свих мера, поручује директор те здравствене установе проф. др Драгош Стојановић.

У Пчињском округу 17 особа заражено коронавирусом

Према последњим подацима Градског штаба за ванредне ситуације, на ковид 19 тестирано је 211 особа са територије Пчињског округа. Анализе су показале да је 17 лица заражено коронавирусом.

Од тог броја осам из Врања, четири из Владичиног Хана, по два из Сурдулице и Бујановца  и један из Прешева.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here