Mesto za reklamu
  1. 07. 2021.

У Србији је од почетка епидемије регистровано укупно 719.006 потврђених случајева ковида 19. До сада је тестирано 4.572.957 особa. Преминуло је 7.088 особа. У здравственим установама и привременим болницама лечи се 311 особа, а на респираторима је 7 пацијената, објављено је на сајту Министарства здравља.

Према последњим подацима, коронавирус је у Србији потврђен код још 189 особа, од 9.786 тестираних узорака. Од последица заразе преминуле 4 особе.

Епидемијска ситуција у земљи још је стабилна, али бројеви расту у Расинском, Поморавском округу и у престоници. Вакцинација иде мало боље, али и даље није задовољавајућа. Држава најављује нови пакет мера за стимулацују вакцинисања.

Од почетка овог месеца и у Параћину бележе двоструко више заражених него у читавом јуну.

Министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић изјавила је да је у припреми озбиљна кампања у којој се размишља о великој наградној игри где ће вакцинисани против коронавируса имати озбиљне награде.

“То је једини начин да покажемо да Влада заиста промовише вакцинисање”, рекла је Обрадовићева новинарима у Аранђеловцу, где је обишла пункт за вакцинацију у централној згради Дома здравља.

Према последњим подацима Градског штаба за ванредне ситуације у Врању, на коронавирус тестирано је 247 узорака из Пчињског округа. Од тог броја један је позитиван на коронавирус. Новооболели пацијент је из Врања.

У ковид амбуланти АТД у Врању обављено је 30 прегледа, од којих је 19 првих. Антигенски тестови урађени су код 27 пацијената и сви су били негативни.

Број брзих тестова је 7, а урађен је и један пи-си-ар.

У ковид болницу Здравственог центра, током јучерашњег дана, примљен је један пацијент.

Сада су два пацијента хоспитализована, оба имају бронхопнеумонију, а један је на кисеонику.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here