Mesto za reklamu
  1. 08. 2021.

Од почетка епидемије у Србији су тестиране 4.708.532 особе, а потврђено је 723.518 случајeва заразе коронавирусом. Од последица заразе преминуло је укупно 7.129 оболелих. За последња 24 сата у Србији је оболело још 487 људи – највише у читавом региону.  На болничком лечењу налазе се 521 пацијента, од којих је 7 на респираторима, објављено је на сајту covid19.rs.

Повећава се број нових случајева заразе коронавирусом у Србији, а стручњаци упозоравају да делта сој полако потискује британски.

Бројеви упозоравају да је четврти талас пред нама, истичу лекари и додају да ће на удару бити невакцинисани, те да је неопходно убрзање вакцинације.

Највише нових случајева јуче је забележено у Београду – 148 заражених.

Директорка ковид болнице у Батајници, проф. др Татјана Аџић Вукичевић, рекла је за РТС да су подаци за велику бригу јер из релаксиране ситуације у претходних шест недеља, када су имали по 40 пацијената, сада бројеви вртоглаво расту.

“Имамо све више људе који су се вратили са летовања, то су читаве породице и који наравно нису вакцинисани. Међу њима у јединицама интензивне неге имам седморо младих људи испод 40 година живота, а јуче је један морао да буде интубиран”, навела је директорка болнице у Батајници.

Нагласила је да у овом таласу, највише оболелих међу млађим невакцинисаним мушкарцима.

У региону у Румунији и Хрватској највише нозаражених

У региону Румунија и Хрватска бележе по 270 нових случајева, а Црна Гора више од 250 и два преминула. Северна Македонија више од 160 новооболелих, у Словенији 25 мање оболелих.

Најмањи раст заражених у Мађарској – око 60 људи за дан.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here