Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

У Србији је код још пет особа потврђен коронавирус. До сада су регистрована 24 случаја коронавируса у нашој земљи.

Министар здарвља Златибор Лончар је навео да је од 25 тестираних особа током дана код петоро потврђен коронавирус.

Истакао је да је свих петоро оболелих у добром стању, да је њих четворо упућено у кућну изолацију, а једна особа је задржана на болничком лечењу и његово стање се прати.

“Нема никакве теже симптоме, нема никакву компликовану слику, али да би се испратило и да се не би нешто пропустило да се уради дијагностика до краја”, рекао је Лончар.

Апеловао је да медији не објављују нетачне информације да је пацијент који се налази на инфективном одељењу у Новом Саду преминуо.

“Тај човек је жив и оно што могу да вам кажем тај човек је нешто боље него што је био претходног дана. Он је и даље у тешком стању, али је жив”, додао је Лончар.

Навео је да дечак из Ирига, за кога су постојале индиције да има симптоме заразе, није заражен коронавирусом.

Указао је да су сви остали пацијенти, и у Панчеву и Нишу, у добром стању, као и да нико од њих тренутно није животно угрожен.

“Једини тренутно у озбиљном стању је пацијент који се налази у Новом Саду. Реч је старијем човеку који има низ других обољења – дијабетес, проблеме са бубрезима. Али радимо све што можемо да њему помогнемо”, рекао је Лончар.

До 18 часова у националној референтној лабораторији Института “Торлак” тестиранo je укупно 185 особa којe су испуњавале критеријуме дефиниције случаја.

До 8 часова било је потврђено 19 случајева заразе новим коронавирусом.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here