Mesto za reklamu
  1. 05. 2022.

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас у насељу Нересница, недалеко од Кучева, пуштању у рад пунионицe газиране воде „Роса Хомоље“, у коју је компанија „Кока-кола“ уложила пет милиона евра и запослила 50 радника.

Овом догађају су присуствовали и министарка привреде Анђелка Атанасковић, министар без портфеља задужен за унапређење развоја недовољно развијених општина Новица Тончев, амбасадор САД у Србији Кристофер Хил, генерални директор франшизе у компанији „Кока-кола Србија, Црна Гора и Северна Македонија“ Лука Сантандреа и генерални директор „Кока-кола ХБЦ Србија и Црна Гора“ Светослав Атанасов.

   Вучић је том приликом истакао да компанија „Кока-кола“ где год да дође доноси квалитет, нова тржишта и раст извоза, и оценио да су нове инвестиције најбољи пут да се наши људи који су отишли у иностранство врате у домовину.

Он је најавио реконструкцију болнице и путева у околини Кучева и стварање бољих услова за развој туризма у том крају, коришћење геотермалних извора и изградњу инфраструктуре за туризам, али и изградњу канализације.

Атанасов је указао на то да је ово четврта велика аквизиција „Кока-коле“ у Србији, наводећи да ова компанија у нашој земљи запошљава 1.700 људи, а да је 14.000 радника везано за њено пословање.

Према његовим речима, инвестиције „Кока-коле“ у Србији у 2021. години износиле су 900.000 евра, а својим пословањем у Србији компанија доприноси расту бруто домаћег производа од 0,6 одсто.

„Роса Хомоље“ нови је члан „Кока-кола“ породице и на тржишту Србије доступна је од средине априла, а аквизиција ове фабрике завршена је крајем новембра прошле године.

На овај начин домаће тржиште вода обогаћено је природном газираном водом, са обронака чистих хомољских планина.

Вучић је на крају указао и да је Кучеву потребан још један велики инвеститор.

Хил: Кока Кола има још много тога да ради са Србијом

Грађани источне Србије треба да буду поносни јер су добили новог важног члана заједнице, Кока Колу, а са тачке гледишта САД има још много тога што ће радити са Србијом, поручио је данас у Нересници где је присуствовао церемонији отварања пунионице газиране воде Роса Хомоље амбасадор САД у Србији Кристофер Хил.

“Драго ми је да будем овде са вама. То је велики дан”, поручио је на српском језику Хил.

Он је истакао да је, имати партнера као што је Кока Кола, за коју је рекао да је најбоља, најбољи начин да се иде ка будућности.

“Сваки Американац познаје Кока Колу и веома је поносан на њу. Америка нема бољег дипломатског представника од Кока Коле. Кока Кола је присуства свугде, и ради оно што добре дипломате треба да раде, а то је да нуди практична решења”, објаснио је Хил.

Он је указао да је најбоља ствар у вези Кока Коле то што је најбоља, а на тржишту има пуно конкурентних производа, и зато је важно бити први.

Указао је да неће само људи у Србији уживати у производу из Нереснице, већ грађани широм света, јер ће се овај производ извозити.

“Са тачке гледишта САД још много тога ћемо радити са вама у Србији. Градићемо везу са вама свакодневно”, поручио је он.

Председник Вучић о обавезном војном року

Вучић је, у Нересници, на питање за детаље идеје о редовном служењу војног рока , да ли обавеза остаје за оне који напуне 18 година, да ли ће се односити ретроактивно и постоји ли горња старосна граница, указао да не може да говори о детаљима, јер је тек отворена дебата.

“Тек смо отворили дебату, не журите са закључцима. Можда буде, а можда и не. Ја сам реако шта ја мислим. Ја сам за”; подвукао је он.

Вучић је указао да постоји много аргумената за и против.

“Ово је демократска држава, и у њој мора да се разговара о свему. Када прође четири месеца видећемо”, рекао је он.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here