Mesto za reklamu
  1. 03.2019.

У великој дворани Палате Унеско у Паризу, Ансамбл „Коло“ је одржао заједнички гала концерт са Академијом за грчке плесове и традицију „Партенон“ из Париза.

Гала концерт Ансамбла народних игара и песама Србије „Коло“ одржан у великој дворани Палате Унеско у Паризу наишао је на изузетан пријем гледалаца, међу којима су били и представници многобројних дипломатских мисија при Унеску.

Пред препуном двораном чији је капацитет 1.400 места, Ансамбл „Коло“ је извео специјално одабран колажни програм који је представио наше богато културно наслеђе.

Значај наступа у Паризу, у седишту ове светске организације, утолико је већи с обзиром на чињеницу да је на 12. заседању Међувладиног комитета Унеска за очување нематеријалног културног наслеђа, децембра 2017. године у Јужној Кореји, коло – традиционална игра у Србији, уписано на Унескову репрезентативну листу нематеријалног наслеђа човечанства.

Ансамбл „Коло” реализовао је ово гостовање у сарадњи са својим вишегодишњим партнером, Академијом за грчке плесове и традицију „Партенон” из Париза.

„Српска стварност“ / Коло /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here