Mesto za reklamu
  1. 09. 2019.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас да ће и формално бити укинута забрана запошљавања, али да ће бити задржана контрола над пријемом нових радника у јавном сектору.

Брнабић је, на конференцији за новинаре поводом повећања плата и ребаланса буџета, подсетила на то да је и до сада било дозвољено запошљавање под одређеним условима, додавши да не би волела да опет дође до неконтролисаног запошљавања, као што је то био случај до 2012. године, када је у многим општинама било два, три или четири пута више запослених.

Једва смо то свели на неку нормалну потребу, имамо самоконтролу, има запошљавања када се укаже потреба, али то ћемо видети да релаксирамо. Само је важно да задржимо какву-такву контролу, навела је премијерка.

Она је указала на то да забрана запошљавања постоји данас само као контрола запошљавања, при чему је навела податак да је само у здравству запослено 4.000 људи.

Према њеним речима, и до сада је могло да се запошљава, али када је то оправдано, односно када владина комисија то одобри.

Брнабић је, одговарајући на питање новинара о предложеној програмској декларацији Странке демократске акције (СДА) којом се предвиђа успостављање Републике БиХ, која би имала три нивоа власти, оценила да је реч о јавном позивању на непоштовање Дејтонског споразума.

То је изузетно опасно, јавно позивање на непоштовање Дејтонског споразума и још једно отварање Пандорине кутије на Балкану и нешто што свакако не треба схватити олако, нагласила је премијерка.

Она је, такође, новинарима рекла да неће сменити министра финансија Синишу Малог, што је захтев студената који блокирају Ректорат БУ, и поручила да не пристаје на ултиматуме.

Ако желимо да живимо у земљи у којој 15-20 људи може да заузме институције, тако што ће да узме кључеве од портира, онда је потребна нека друга влада, а не ова. Ја не желим да живим у земљи у којој било којих 15 људи може да блокира било шта и поставља ултиматуме, рекла је Брнабић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here