Mesto za reklamu
  1. 10. 2020.

У Београду ће можда до краја следеће недеље бити уведена ванредна ситуација, у граду је крајње неповољно и нестабилно по питању епидемиолошке слике, изјавио је др Предраг Кон.

“Гледамо шта се дешава око нас и видимо оно што нас очекује, али се надамо да ће да нас мимоиђе. Постоји разлика, ми јесмо имали други талас, а углавном се други тек дешава у Европи, ту јесте разлика. Требало би да смо паметнији, али је обрнуто. Чињеница је да не схватамо да је корона претња, и даље се прича како је стање код нас стабилно… Међутим, ситуација је крајње нестабилна, за Београд је следеће недеље неповољно, можда до краја недеље будемо у ванредној ситуацији”, рекао је др Предраг Кон гостујући на ТВ Прва.

“Медицински део Кризног штаба ми је дао до знања да изразим протест и забринутост због потпуног непоштовања мера ношења маске. Ако немамо баријере које ће спречити контакте, ми отварамо пут вирусу”, рекао је Кон.

Као ретко када др Кон је био забринут и љут, пренео је Блиц.

“Грађанству и власти свима кажем сада, ако не функционишу маске онда мора локдаун, закључавање, како ће да се спроводи то ме не интересује више. Правници треба да седе и да објашњавају зашто нешто може или не. Од почетка причам да је моја једина партија епидемиологија, и нећу се маћи од тога. Радим свој посао и ништа друго”, додао је Кон.

Кон је изјавио да се у свету све мање говори о вакцини против корона вируса и да то индиректно нешто показује.

Осим што вакцину не треба још задуго очекивати, Кон је указао да и кад је буде – неће бити масовне вакцинације.

Он је указао да је питање и за кога ће она моћи да се користи.

“Немојмо рачунати на вакцину, барем за ово што нас очекује преко зиме. Нема вакцине, постојимо само ми са одговорношћу и снагом здравственог система који ће опет бити на тесту ако се не промени понашање”, истакао је Кон.

Он је рекао да здравствени систем сада није пред пуцањем, да све функционише, али да морамо да гледамо унапред и да не можемо да не очекујемо да нас вирус мимоиђе, пренео је Танјуг.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here