Mesto za reklamu
  1. 04. 2021.

Епидемилолог и члан Кризног штаба Предраг Кон изјавио је да су мере и даље на снази и да ће од понедељка бити корекција, али да је то далеко од попуштања мера.

Од понедељка ће бити корекције, за угоститеље неће бити као раније четири квадратна метра по особи, него другачије“. Рекао је и да се и даље тражи одрживи модел.

“За Ускрс очекујем да ће грађани Србије православне вере схватити да није време за узајамно посећивање и за контакте на које смо навикли. Нећемо забрањивати кретање за празнике”, рекао је  Кон за Курир ТВ.

Епидемиолог очекује да ће се ситуација поправити у наредне четири недеље колико има до првомајских и ускршњих празника. Нагласио је да према епидемиолошким показатељима врхунац короне у Београду пролази.

“Очекујемо смањење броја новозаражених, али имамо проблем са великим приливом оболелих у болнице”, рекао је Кон и додао да смртност узрокована новим сојем вируса није повећана у односу на претходни период и да је малтене као свуда у свету.

Минималан услов за попуштање мера према Коновим речима је да се изједначи број пријема и отпуста у ковид болницама.

„Попуштања мера нема. Моја бланко оставка је ту и подразумева да је урађено нешто што је урађено противно разуму. То се није десило. Да ли неко мисли да ће корона нестати ако ја дам оставку“, рекао је епидемиолог и члан Кризног штаба др Предраг Кон.

Кон је нагласио да оставку треба да дају они који контролишу поштовање мера, а не он.

„Донели смо меру да се носе маске на пешачком прелазу, али је онда укинута. Сада је свуда у свету та мера на снази. Да ли сам онда ја за то крив. Требало би они који воде комуналне полицајце, који врше контролу да дају оставку, а не ја“, рекао је Кон за Курир ТВ.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here