Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Коронавирус Ковид-19 регистрован је у 197 земље света и до сада је преко 428.000 људи заражено док је 19.000 умрло. Индија ће следеће три недеље бити у карантину, а Доналд Трамп се нада да ће се САД решити вируса до Ускрса.

Највише случајева оболелих тренутно имају Италија, САД и Шпанија. Следе Немачка, Француска, Иран и Швајцарска.

Процењује се да је око трећине светске популације две и по милијарде људи, погођено рестрикцијама због корона вируса.

Од данас Индија ће наредне три недеље бити у тоталном карнтину како би спречила ширење коронавируса у густо насељеним местима.

Амерички предсједник Доналд Трамп изјавио је да се нада да ће се САД решити коронавируса до Ускрса, иако је гувернер Њујорка у уторак упозорио да се болест шири брже од “метака” а Светска здравствена организација упозорила да би САД могле да постану нови епицентар пандемије.

Вести из света у вези са коронавирусом:

У Ирану су у последња 24 сата од коронавируса умрле 143 особе, саопштило је министарство здравља те земље. Укупно је у Ирану до сада умрло 2.077 особа.

Руске ваздушне снаге послале у Италију петнаести авион, у коме су војници и опрема за пружање помоћи тој земљи у борби са коронавирусом.

У Хрватској 36 новозаражених коронавирусом, укупно заражено 418 особа, саопштио Kризни штаб.

У Аустрији коронавирусом заражено 5.282 особе, умрло 30. 

У кинеској покрајини Хубеи, жаришту коронавируса, после неколико месеци укинута драстична ограничења кретања, становници могу да путују. Вухан у карантину до 8. априла.

Коронавирус потврђен код још пет особа у Црној Гори, укупно заражене 52 особе. Становници општине Тузи, поред Подгорице, добили налог да не излазе из кућа. У тој општини регистровано 15 особа заражених коронавирусом.

Број потврђених случајева коронавируса у Немачкој порастао је на 31.554, а 149 особа је умрло од те болести.

Савет безбедности Уједињених нација одржао по први пут видео-седницу.

Пораст броја заражених коронавирусом поред европских земаља пријавио је Тајланд, Јужна Кореја и САД.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here