Mesto za reklamu

01.08. 2020.

Према последњем пресеку, у Србији је 339 нових случајева коронавируса. Преминуло је осморо оболелих, а на респираторима су 162 пацијента.

Да је ситуација и даље тешка сведоче извештаји са разних страна наше земље. Према последњем извештају из Дирекције за референтне националне лабораторије у Краљеву од 34 узорка осам је позитивних, а један пацијент је преминуо. До сада је у том граду преминуло 29 пацијената.  У ковид болници збринуто је 60 пацијената, од тога осам је на интензивној нези, а двоје је на респираторима.  У протекла 24 часа у ковид болници у Краљеву је отпуштено 12 пацијената, а седам је примљено.  У Врњачкој Бањи је 79 заражених. Осим три особе које су у Краљеву, на срећу,  сви имају лакше симптоме.

Ситуација у Београду је кажу боља с обзиром да је мање прегледа у тријажним амбулантама,.  Мањи број пријема допринео је да се уравнотежи број примљењих и отпуштених пацијента, и као последица тога нема више потребе за отварање нових капацитета за пријем пацијената, а чaк се ситуација поправила да, се по потреби, примају пацијенте и из унутрашњости. Ипак, и даље је велики број пацијента у јединицама интензивног лечења чија је клиничка слика тешка.

Лекари поручују да нема опуштања, да су превентивне мере најбоље мере заштите. И важно је да их се придржавају и сви који ће летњи тропски викенд провести на излетиштима и купалиштима.

Лекари поново апелују да лекове – антибиотике и антивирусне терапије ни случајно не треба пити превентивно. Али организам можемо да ојачамо -уз што више одмарања а а избегавања стреса, и уножења витамина и минерала.

У случају појаве првих и било којих симптома који указују на инфекцију треба отићи код лекара.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here