Mesto za reklamu
  1. 08. 2020.

Коронавирус је у Србији од почетка епидемије регистрован код 31.365 особа, а забележено је 711 смртних случајева. У последња 24 сата забележено је 83 случајева коронавируса, а преминула је једна особа. На респираторима је 48 пацијената. Тестирано је 4.356 узорака – показују подаци са сајта covid19.rs.

Поселедњи официјелни подаци су релативно добри, а извештаји са терена указују да се тај тренд наставља.

На основу 29 обрађених узорака у последња 24 сата, у Зајечару су регистрована четири нова случаја заразе коронавирусом.  Од почетка пандемије коронавирусом заражено је 395 особа, а излечено је 354.

У Пиротском округу бележи се пад оболелих од коронавируса. Епидемиолози тренутну епидемијску ситуацију оцењују као стабилну. У последњих недељу дана у Пироту нема потврђених новооболелих од ковида 19.

Охрабрује да званичници све чешће не говоре само о добрим резултатима, него указују на опасност која није прошла и која се може сваког тренутка пробудити.

Заменица директора Института “Батут”, Дарија Кисић Тепавчевић рекла је да је, без обзира што бројеви охрабрују, вирус још присутан.

Упозорава да је и сада итекако могуће добити инфекцију са најтежим компликацијама.

Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон је, коментаришући масовне прославе у Смедереву и Врњачкој Бањи, апеловао на надлежне државне органе, институције и инспекције да раде свој посао.  Оценио је да снимци масовних прослава које је добио представљају потпуно бојкотовање мера.

Очекујемо да се позив о спровођењу мера заштите не упућује само грађанима, него онима који су у име државе задужени да се мере примењују и да неодговорне појединце санкционишу. Посао је државних органа да заштите одговорне грађане од неодговорних појединаца, а посебно организаторе масовних окупљања. За то су одговорни и чланови Кризног штаба, чији је задатак између остаклог и да од државних органа јавно траже такву заштиту.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here