Mesto za reklamu
  1. 06. 2020.

Последњи подаци у Србији показују да се коронавирусом заразило још 254 људи, а да је троје преминуло. Ужице је постало ново жариште, а ситуација у Новом Пазару је алармантна. Због погоршања епидемиолошке ситуације данас ће заседати републички Кризни штаб.

У Србији је до сада укупно регистровано 14.046 позитивних на коронавирус, од чега у последња 24 часа 254 нова случаја. На респираторима је тренутно 31 пацијент.

Лоша епидемиолошка ситуација већ данима је у Новом Пазару, где је пре четири дана уведена ванредна ситуација.

Више од 100 људи има тешку клиничку слику, лекарско особље је на измаку снага, много њих је заражено, а у тај град упућена је и Војска Србије која поставља шаторе испред болнице.

Ванредна ситуација на снази је и у Тутину, где је више од 90 људи заражено. Превентивне мере су на снази и у општини Рашка.

Крагујевац, који је у суботу прогласио ванредну ситуацију, чека одобрење Републичког кризног штаба за примену рестриктивних мера. Ситуација у том граду нешто је стабилнија него претходних дана.

У Златиборском округу последњих дана знатно је скочио број инфицираних коронавирусом. Од 71 новозаражене особе, чак 47 је из Ужица, чиме је овај град постао ново жариште.

Kризни штаб за сузбијање ширења коронавируса заседа данас и највероватније ће бити донете нове мере због повећања броја заражених. Иако је ситуација тешка не очекује се поновно увођење забране кретања.

Премијерка Ана Брнабић најавила је у недељу да се мере вероватно неће односити на целу земљу, већ на поједине градове или општине.

Према најавама, највероватније ће бити ограничен рад ресторана, кафића и ноћних клубова. Могуће је и да ће маске, поред јавнг превоза, бити обавезне и у затвореном простору.

У градском и међуградском превозу већ је обавезно ношење заштитне маске, а очекује се да ће након састанка републичког Кризног штаба бити донета још нека обавезујућа мера како би се зауздало ширење коронавируса.

Иначе, ове недеље на факултетима у Србији почињу пријемни испити, који ће се у Београду организовати у три хале Београдског сајма. Будући студенти улазиће на неколико улаза, где ће им бити дезинфиковане руке. Маске су обавезне, а ако је неко нема добиће је.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here