Mesto za reklamu
  1. 06. 2020.

Национални институт за јавно здравље саопштио је да је коронавирусом заражено још 129 особа, а данас је потврђено и да је једна особа преминула.

На Клинци за инфективне болести у Приштини  од последица ковида-19 преминула је пацијенткиња Н.Д (1946) из општине Ораховац. То је укупно 34 смртни случај на Косову.

Преминула пацијенткиња је хоспитализована 5. јуна, а поред дијагностикованог коронавируса имала је и друге пратеће болести.

На Клинци су тренутно хоспитализована 53 пацијента који су заражени коронавирусом. Од тога су 33 у стабилном стању, док је 20 пацијената на терапији кисеоником и смештени су на одељење интензивне неге.

Касније током дана очекују се резултати тестова за три пацијента, док је једна особа била негативна на последњем тестирању на вирус, па је данас отпуштена је са клинике.

У лабораторији за молекуларну микробиологију тестирано је укупно 385 узорака узетих са Клинике за заразне болести и од контаката на терену. Коронавирус потврђен је код 129 особа.

Позитивни случајеви су из: општина Приштина (46), Призрен (18), Вучитрн (15), Ораховац (9), Пец́ (8), Витина (6), Ђаковица (6), Липљан (5), Глоговац (3), Косово Поље (3), Урошевац (2) и по један случај у: Гњилану, Драгашу, Обилићу, Мамуши, Клокоту, Србици и Сувој Реци.

Данас је отпуштено после излечења 10 особа, а укупно је излечених 963 људи.

На Косову је од почетка епидемије на вирус ковид-19 тестирано 18.915 особа. Укупно је 1.615 позитивних случајева, док су од последица овог вируса преминула 34 лица.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here