Mesto za reklamu
  1. 10. 2021.

На северу Косова и Метохије било је веома напет, а трагови сукоба видљиви су на улицама северне Косовске Митровице и Звечана. Више возила је запаљено, а на улицама се могу видети чауре од истаљених метака бојеве муниције

Јутрос око 9.30 часова, у Косовској Митровици, у Улици књаза Милоша, дошло је до сукоба грађана и косовске интервентне полиције, због акције коју полиција и косовска Царина спроводе у области сузбијања кријумчарења робе.

Према изјавама очевидаца полицијски инспектори у цивилу, уз пратњу наоружане полиције у северни део стигли су из јужног дела Митровице.

Од почетка акције косовске полиције, у граду су непрестано одзвањале сирене за узбуну, што је додатно узнемирило грађане Северне Митровице.

Убрзо након екалације у Митровици, до сукоба је дошло и на територији општине Звечан.

Ситуација је тренутно мирна али напета, блокирана је централна раскрсница у северном делу Косовске Митровице. Специјалне јединице које су раније данас кренуле према северном делу града вратиле су се у базу.

Сукоба је било и у Звечану, полиција је користила сузавац и шок-бомбе, али из ватреног оружја је рањен младић српске националности. Он је пребачен у болницу у Косовској Митровици где лекари покушавају да му изваде метак из предела леђа.

Према речима директора КБЦ Косовска Митровица др Златана Елека, повређени је у операционој сали. Како Елек прецизира, ради се о повредама нанетим ватреним оружјем.

Немира је било и на путу према Зубином Потоку.

Магистрални пут Приштина – Рашка у потпуности је данас блокиран за моторни саобраћај, пошто су грађани, незадовољни јутрошњом акцијом косовске Царине и полиције, на деоници “код крста” у Рудару, препречили пут са више камиона.

Код моста у Рудару и пута који води према Житковцу, у преподневним сатима, било је окупљено више стотина грађана. Косовска полиција је блокирала саобраћај и испаљено је више шок бомби и велика количина сузавца.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here