Mesto za reklamu
  1. 09. 2019.

Кошаркаши Србије поражени су од Аргентине са 97:87 у четвртфиналном мечу Светског првенства у Кини. Нашим кошаркашима предстоји борба за пласман од петог до осмог места. Ђорђевић: Сви су криви за ово, ја на првом месту

Велика борба у четвртфиналном мечу припала је противнику. Сјајним шутем Аргентина је успела да надигра нашу селекцију. Одбрана Србије није успела у довољној мери да парира Аргентинцима. Једноставно, противник је био бољи.

Најзанимљивији тренуци утакмице:

У неколико наврата успели смо да преокренемо резултат, чак и да поведемо последњи пут са 70:68. Потом је уследио жесток одговор, две везане тројке, а онда је предност нарасла.

Два минута пре краја противник је имао плус 11. Наши су покушали да запрете, али све је остало само на покушају. Пришли смо на минус шест, међутим, противник је брзо вратио предност и стигао до заслужене победе.

Аргентина срушила снове Србије о медаљи:

Кључ пораза свакако је лошија одбрана наше селекције, противник је био агресивнији и тимском игром стигао до заслужене победе.

Најефикаснији у нашој екипи био је Богдан Богдановић са 21 поеном, Немања Бјелица је постигао 18, а Никола Јокић 16, уз десет скокова. Код Аргентинаца Скола је постигао 20, Кампацо 18, а Гарино 15.

Стартне петорке:

Србија: Јовић, Лучић, Богдановић, Радуљица, Јокић

Аргентина: Кампацо, Делија, Скола, Гарино, Брусино

Ђорђевић: Сви су криви за ово, ја на првом месту

Селектор кошаркаша Србије Александар Ђорђевић, после пораза од Аргентине у четвртфиналу Светског првенства, рекао је да је тим подбацио у најважнијој утакмици на турниру. “Много се неких ствари издешавало које су утицале на све ово. Пробали смо да се вратимо у трећој четвртини, али опет нисмо добро отворили последњу деоницу. Они су апсолутно заслужено славили, константно су држали утакмицу под контролом”, рекао је Ђорђевић на конференцији за медије.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here