Mesto za reklamu
  1. 05. 2021.

Под вођством  сјајног Дејана Давидовца кошаркаши Црвене звезде изборили су пласман у финале АБА лиге, након што су победили Игокеу резултатом 76:53, у мајсторици полуфинала. Давидовац је меч завршио са 22 поена. Финале почиње у недељу, када у Београду гостује подгоричка Будућност.

Кад је тешко, кад је важно, кад се ломи – ту је Звездин ”Деда”. Реч је наравно о Дејану Давидовцу, кошаркашу црвено-белих који се по неком неписаном правилу увек појављује у најбољем издању онда када је то прекопотребно.

У трећем и одлучујућем мечу полуфиналне серије са Игокеом Давидовац је имао најзначајнију улогу и чинио праве потезе.

У првој четвртини под оба коша доминирао је Звездин центар Лендри Ноко, који је са 11 поена и четири скока добро увео српског евролигаша у одлучујући меч и допринео да се стекне почетна, значајна предност.

А онда је контролу над утакмицом преузео Давидовац.  После 48:35, колико је било на половини меча, гости из Републике Српске много боље отварају трећи квартал и серијом 9:0 долазе на само четири поена минуса, али онда Давидовац покреће свој тим из евидентне кризе која је била актуелна у том делу игре.

Он је у другом делу убацио десет поена и то у дефинитивно најбитнијим моментима, али је пресудно допринео енергијом, украденим лоптама и скоковима.

На крају је на имао 22 поена, што уз три подељене асистенције и једну блокаду даје имресивна 33 индексна поена!

Џордан Лојд, који је шутирао изутено лоше вечерас (4 од 14), меч је завршио са 15 поена, Огњен Добрић је такође у битним моментима убацивао све од својиј 11 поена, колико је на крају имао и горепоменути Ноко.

Код гостију бољи од осталих били су Американци, Ентони Клемонс са 15 и Џеки Кармајкл са 12.

Финална серија и нове епизоде јадранског ривалства између Црвене звезде и Будућности почеће у недељу у београдској дворани ”Александар Николић”, пошто су црвено-бели у лигашком делу извојевали прво место и предност домаћег паркета до краја такмичења.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here