Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Кошаркаши Партизана савладали су на свом паркету екипу Трента са 91:75 у последњем мечу Топ16 фазе Еврокупа. Црно-бели су победом обезбедили предност домаћег терена у наредним фазама такмичења, а следећи ривал им је Уникс.

Кошаркаши Партизана уписали су још једну победу над екипом Трента, овога пута у оквиру последњег сусрета Топ16 фазе Еврокупа. Српски представник тријумфом је обезбедио предност домаћег терена у свим даљим фазама такмичења, а наредни ривал им је руска екипа Уникса из Казања.

Црно-бели су од самог старта наговестили да Тренто нема шта да тражи у овој утакмици. Брзо је домаћин стекао двоцифрену предност и чинило се да ће рутински уписати победу. Ипак, на опште изненађење италијанска екипа успела је да консолидује редове, потпуно се резултатски врати и чак на моменат у финишу прве четвртине поведе.

Партизан је успео да одговори са друге стране и веома брзо поврати десет поена предности. Упркос томе што је константно била у заостаку, екипа Трента се није предавала и дуго није дозвољавала Партизану да се одмакне на већу ралзику.

Предност српске екипе често се кретала између осам и десет поена, све до последње четвртине, када је Партизан успео да сломи и последње напоре гостију, стекне убедљивих 20 разлике и приведе меч крају без већих потешкоћа.

Црно-беле су до победе предводили Јарамаз са 19 и Томас и Волден са по 13 постигнутих поена. У редовима гостујуће екипе истакли су се Нокс са 20 и Блекмон са 19 погодака. Крафт је додао 14.

Партизан Топ16 фазу завршава са пет победа и једним поразом и као првопласирана екипа Групе Е наставља такмичење. Тренто завршава учешће, пошто није уписао тријумф у овом делу такмичења. Противник Партизана у наредној фази је екипа Уникса, другопласирана екипа Групе Г, која је у последњем колу убедљиво поражена од Монака са 85:60.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here