Mesto za reklamu

14.09.2019.

Победом над Чешком у мечу за пето место, Србија се опростила од Светског првенства. Богдан Богдановић је одиграо још једну сјајну утакмицу, у којој је погодио седам тројки.

Чеси су одлично играли у првом полувремену. Одлично су шутирали и за два и за три поена и користили све пропусте у одбрани српског тима, а њих није било мало.

“Орлови” су деловали апатично, незаинтересовано и тромо, што је у великој мери подсетило на утакмице против Шпаније и Аргентине, које су нас скренуле са шампионског пута.

А унда, у другом полувремену све се преокренуло. Као да је потпуно друга екипа изашла на терен велелепне дворане у Пекингу.

Богдан је наставио да решета са свих позиција, док су одговорност преузели Стефан Јовић и Никола Јокић, који су, уз расположене Лучића и Милутинова, водили српски тим до преокрета, на крају и победе.

Чесима је стао шут за три поена, што се негативно одразило на њихову игру. Саторански је потпуно избачен из игре, док су Хрубан и Балвин спорадично погађали, свакао недовољно да се ухвати ритам који су наметнули “орлови”.

Србија је у једном тренутку стигла до 18 поена предности, али у завршници тежила атракцијама, што су Чеси искористили и смањили коначан заостатак на једноцифрену разлику – 90:81.

Богдановић је постигао 31 поен, Милутинов 14 уз седам скокова, Јовић 12 уз седам скокова и шес асистенција, Јокић седам поена, 14 скокова и седам асистенција.

У тиму Чешке Ауда је постигао 16 поена, Петерка 14, а Саторански 13.

Ђорђевић потврдио: Тачно је, одлазим

Селектор кошаркашке репрезентациеј Србије Александар Ђорђевић потврдио је данас у Пекингу, после победе против Чешке и освајања петог места на Мундобаскету у Кини, да напушта ту функцију.

На питање да ли ће остати на клупи Србије, Ђорђевић је одговорио: “Тачно је шта су медији писали, одлазим”, рекао је Ђорђевић.

“Рекао сам играчима, ред и време је. Није било разговора о мом наставку, нити не, за сада. На мени је да се повучем и да не очекујем никакав разговор. Знам када тренер треба да направи први корак, осећам обавезу када то треба да направим. Нажалост, одлазим у тренутку када нисмо направили резултат”, рекао је Ђорђевић. Како је навео, то је одлучио још пре Мундобаскета.

 „Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here