Mesto za reklamu
  1. 0 10. 2020.

Одлука Кризног штаба је очито пооштрена мера због погоршавања епидемиолоче ситуције у свету, у нашем региону, па и у нашој земљи. 

Заменица директора Института за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут“ Дарија Кисић Тепавчевић изјавила је после седнице Кризног штаба за заштиту здравља становништва Републике Србије од заразне болести COVID-19, рекла да ова одлука ступа на снагу сутра, објаснивши да је ограничавање радног времена до 23 часа заправо пооштравање мера јер су поједини објекти, као ресторани који имају баште, могли да раде до један сат после поноћи.

Кисић Тепавчевић је указала на то да ће контрола примене мера бити појачана у читавој Србији, а посебно у оним деловима где је регистрован највећи број оболелих, упозоривши на то да ће контрола и санкције бити строже него у претходном периоду.

Током последњих неколико дана дошло је до повећања броја лабораторијски потврђених случајева заразе коронавирусом, при чему је највећи број оболелих у Београду, истакла је Кисић Тепавчевић, указавши на то да смо, глобално, још увек једна од земаља са најнижом стопом учесталости оболевања, иако је видљив тренд пораста.

Заменица директора Института је прецизирала да је ове недеље тај тренд за 19 одсто већи него у претходној недељи, истичући да је то алармантна информација, уколико се имају у виду друге земље које су имале повољну епидемијску ситуацију, што се брзо променило. Биће пооштрена и контрола поштовања мера и санкције за непоштовање.

Према њеним речима, сада је кључни моменат да сви појединачно дамо све од себе, да се поштују превентивне мере, као што су ношење маски, избегавање окупљања и лична хигијена.

Одговарајући на питање да ли ће бити затварања Београда и поновног увођења ванредног стања, она је истакла да Кризни штаб није ни разматрао такву могућност и да морамо да научимо да живимо с вирусом.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here