Mesto za reklamu
  1. 08. 2019.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић саопштила је на данашњој седници члановима Владе информацију о раду Контакт центра, који је на њен предлог формиран у оквиру веб сајта Владе Србије 5. новембра прошле године.

Тиме је први пут остварена непосредна комуникација Владе са грађанима, који су у року од 72 часа добили одговор на бројна питања, постављана свим министарствима и институцијама.

Премијерка је похвалила рад свих кабинета, с обзиром на то да је проценат обрађених и одговорених предмета 89 одсто. У периоду од 5. новембра 2018. године до 30. јула ове године пристигло је укупно 3.867 захтева грађана на које је, у приближно 90 одсто случајева, одговорено у року од 72 часа.

Влада је на данашњој седници усвојила Предлог закона о агенцијском запошљавању, којим се усаглашава радно законодавство Србије са међународним стандардима Међународне организације рада (МОР) и Европске уније.

Предложеним законским решењима уредиће се ова област и максимално заштитити такозвани агенцијски запослени. Наиме, агенцијским запосленима биће обезбеђена једнака зарада и други услови рада (радно време, одсуства, одмори) безбедност и здравље на раду и други услови рада који се примењују на запослене које непосредно запошљава послодавац.

Чланови Владе донели су и одлуку да зграда “Прогреса” у Кнез Михаиловој улици у Београду добије статус споменика културе.

У циљу подршке прослави осам векова аутокефалности Српске православне цркве, Влада је упутила средства у износу од 30 милиона динара Архиепископији београдско-карловачкој, као донацију за обележавање овог историјски важног догађаја.

На седници је донета одлука да се Епархији жичкој СПЦ-а обезбеде средства у износу од 58 милиона динара као новчана помоћ за завршетак радова на изградњи и уређењу манастира Жича и катедралног храма у Краљеву.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here