Mesto za reklamu
  1. 08. 2019.

Бивши посланици Европског парламента Едуард Кукан и Кнут Флекенштајн разговарали су, у седишту делегације ЕУ у Београду, са представницима ванпарламентарног Покрета слободних грађана, а затим су на састанак са њима ушли и представници Савеза за Србију.

У тој делегацији су председник Странке слободе и правде Драган Ђилас, председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић, ДС-а Зоран Лутовац и потпредседник Народне странке Мирослав Алексић.

Представници ДС-а, Народне странке и Странке слободе и правде јуче су појединачно разговрали са Куканом и Флекенштајном као парламентарне странке, а данас су у својству представника Савеза.

До оваквог ангажмана сада већ бивших ервопарламентараца дошло је, иначе, према незваничним информацијама, на иницијативу Европског парламента, после писма председника ПСГ Сергеја Трифуновића Дејвиду Макалистеру, којим је тражио посредовање ЕУ у дијалогу власти и опозиције у Србији.

Представници Покрета слободних грађана Петар Милетић и Натан Албахари рекли су Танјугу после састанка да је Брисел упознат са њиховим предлогом да се ЕУ укључи у разговоре између власти и опозиције, али да данас није било таквих конкретних закључака.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here