Mesto za reklamu
  1. 10. 2019.

Лидер Самоопредељења Аљбин Курти рекао је да неће журити да постигне споразум са Београдом, већ је спреман за дијалог са принципима.

Аљбин Курти је рекао да ће за почетак тражити од Србије дуг.

“Моја понуда Србији је захтев дуга који има. Сви ћемо се смирити. Зашто бих понудио цену Србије? Тражићу дуг”, рекао је Курти у интервјуу за албанску телевизију Њуз 24.

Додао је да “у принципу није против дијалога, него против дијалога без принципа”.

“Дијалог би могао почети, али не бих журио са споразумом”, рекао је Курти.

Косовски устав предвиђа да министар у кабинету мора бити српске националности, а Аљбин Курти је нагласио да ће то бити српски министар, али “не и нужно из Српске листе”.

“Немам проблем са Српском листом, немам проблем зашто је српска, већ зато што није партија. То је у ствари држава, то је инструмент Београда. Током гласања у местима са српском већином дошло је до великих неправилности. Притисак на Србе да гласају за Српску листу био је страшан”, нагласио је Курти.

Говорећи о северу Косова, рекао је да “подела Митровице и подела Трепче нису две различите ствари”.

“Потребно је улагање у Трепчу. Ако уложимо у Трепчу око 175 милиона евра, можемо добити скоро пола милијарде евра од извоза метала”, рекао је Курти, преноси РТК.

Када је реч о разграничењу са Црном Гором, Курти је рекао “одузета нам је земља, али оно што нам је обећано (либерализација виза), ЕУ нам није дала”.

“Ми ћемо учинити све да исправимо споразум са Црном Гором. То је била грешка због наше комисије, а не због Црне Горе”.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here