Mesto za reklamu
  1. 04. 2021.

Вођа покрета Самоопредељење и косовски премијер Аљбин Курти позвао је парламентарне странке да гласају за Вјосу Османи за нову косовску председницу или ће на новим изборима, његов покрет освојити више гласова него на претходним.

Аљбин Курти је назвао “хистеричном паником” реакцију опозиције у косовској скупштини поводом Нацрта о измени Закона о изборима.

Опозиција је затражила од Куртија да влада повуче предлог измене закона, јер у супротном неће присуствовати избору Вјосе Османи за председницу, што неминовно води у нове парламентарне изборе.

По хитном поступку владине измене закона о изборима синоћ нису изгласане, а Курти је поручио да ће нацрт закона бити изгласан у редовном поступку.

“Ако не убрзаним поступком, иако смо изгубили много времена, онда редовним поступком. Све легално, да се побољша тако важан закон. Парламентарне странке које су у скупштини због воље грађана, не могу да буду уцењене механизмима који олакшавају изражавање избора грађана, изражавање воље народа, који је извор суверенитета”, написао је Курти на Фејсбуку.

Према његовим речима, Самоопредељење не жели поновне изборе и да странке у скупштини имају избор: “Или преко 80 гласова у кутији за Вјосу Османи, или преко 500 хиљада гласова у кутији за Покрет Самоопредељење”.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here