Mesto za reklamu
  1. 07. 2022.

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти објавио је на Фејсбуку видео поруку, у којој је на српском језику позвао грађане на Косову и Метохији да региструју своја возила до 30. септембра.

“Од 1. августа па све до 30. септембра ове године, овде и у остала 33 општинска центра биће организован процес регистрације возила, а тиме и прелазак са илегалних таблица на оне важеће према законима наше државе, таблице са ознакама РКС”, рекао је Курти обраћајући се из Центра за регистрацију возила у Приштини.

Он је додао да возила која треба да се региструју неће морати да буду предмет царине.

Курти тврди да је то велики уступак, имајући у виду да би, како је навео, царинска наплата на само једном возилу просечно износила око 5.000 евра.

Курти је рекао и да се приликом прве регистрације неће тражити технички преглед возила, а општине, како је навео, могу да одлуче да одбију десет евра које траже на име таксе.

Он је рекао да је влада у Прштини на последњем састанку усвојила одлуку која налаже регистрацију ознака на таблице са ознакама РКС и којима се, како тврди, тежи да се успостави законитост и владавина права.

“На овај начин гарантујемо превласт закона над политиком и интересима појединаца, што је у интересу сваког грађанина наше заједничке државе”, тврди Курти.

Он је додао да ће приштинска полиција донети административно упутство које ће детаљно регулисати сваки корак у вези са регистрацијом и олакшати грађанима “наизглед компликоване управне радње”.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here