Mesto za reklamu

01.10.2020.

Наш тенисер Душан Лајовић завршио је учешће на Ролан Гаросу у другом колу, поразом од Кевина Андерсона после велике борбе у пет сетова. Андерсон је савладао Лајовића резултатом 6:2, 6:4, 4:6, 3:6, 6:3 у мечу који је трајао нешто више од три сата.

Јужноафриканац је претходно елиминисао и Ласла Ђереа. Потпуно непрепознатљиво је на терену изгледао српски тенисер у прва два сета – сервис му није функционисао, грешио је у серијама и ударци које иначе рутински шаље у поље, завршавали су или у мрежи или иза линија.

Није морао много тога да уради Андерсон да би дошао до резултатске предности, па му је из поена у поен расло самопоуздање. Са два брејка је дошао до првог сета, да би у другом једном одузео сервис нашем репрезентативцу и стекао велико вођство.

Душан  је као фаворит ушао у завршницу сусрета и мало је недостајало да ту улогу оправда. Ипак, одиграо је траљав гем на 4:3, поклонио два поена двоструким сервис грешкама и те поклоне је Кевин искористио.

Он ће у следећој рунди играти против Андреја Рубљова из Русије, који је након четири сета елиминисао Шпанца Алехандра Давидовича Фокину.

Ролан Гарос игра се за наградни фонд од 38.000.000 евра, а титулу брани Рафаел Надал.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here