Mesto za reklamu

11.10.2020.

Здравствено стање митрополита црногорско-приморског Амфилохија је стабилно, налази уредни као и сви витални параметри, преноси Митрополија позивајући се на информације начелнице пулмологије  из Клиничког центра у Подгорици,  где се митрополит налази на болничком лечењу од вируса корона.

Др Јелена Боровинић Бојовић, начелница пулмолошке клинике КЦЦГ изјавила је да је здравствено стање митрополита Амфилохија стабилно и да су витални параметри уредни.

„Обавила сам редовну визиту и још једном се уверила да је митрополит стабилан, са добром сатурацијом, да нема повишену телесну температуру, и да су притисак и срце у реду“, рекла је др Боровинић Бојовићева истакавши:

„Нико не може са сигурношћу да каже шта ће се дешавати наредних дана, али оно што је у овом тренутку једина тачна информација да опоравак митрополита Амфилохија од вируса корона и упале плућа коју он изазива иде редовном путем”, закључује докторка и моли још једном медије да не пласирају непроверене информације већ да се информишу искључиво путем званичних гласила Митрополије са којима имамо редовну комуникацију.

Доктори су значи изразили задовољство динамиком опоравка, наводи се у саопштењу Митрополије Црногорско приморске СПЦ у Црној Гори.

Чињеница да Митрополит већ неколико дана нема повишену телесну температуру као и да од самог почетка лечења нема потребу за додатним кисеоником, још више охрабрује све и указује да ће опоравак наставити да се креће у добром смеру.

Митрополит је 6. октобра, примљен на болничко лечење на одељење пулмологије Клиничког центра Црне Горе након што је тест показао да је позитиван на вирус корона.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here