Mesto za reklamu
  1. 02. 2020.

Премијер Црне Горе Душко Марковић поручио је на састанку са делегацијом ЕП да црква себе ставља изнад државе што је погрешно, неприхватљиво и недопустиво у цивилизованом свету.

Говорећи о стању у друштву након усвајања Закона о слободи вероисповести или уверења и правном положају верских заједница, председник црногорске владе Душко Марковић је делегацији Европског парламента рекао да се црква у Црној Гори не признаје сувереност и независност државе и исказује амбицију да одлучује о политичким актерима, односно да утиче на избор власти.

“То је погрешно, неприхватљиво и недопустиво у цивилизованом свету”, изјавио је премијер Марковић.

Истакао је у том контексту, како преноси РТЦГ, одлучност државних органа да очувају мир и стабилност као и сваки пут за протеклих 30 година, поштујући при томе слободе сваког грађанина, али и чувајући уставни и демократски поредак.

Како је саопштено из црногорске владе, Марковић је упознао саговорнике са стратешким политикама Владе, одличним економским показатељима који подразумевају одличан привредни раст

“Црна Гора разуме европски контекст и ради у складу са својим опредељењима модерне земље које се демократски и економски развија као део Европе”, поручио је Марковић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here