Mesto za reklamu

16.02.2020.

Осим српског патријарха Иринеја на Светосимеонској литији 29. фебруара, како преноси Дан, учествоваће и митрополит кијевски и све Украјине Онуфрије са четворицом епископа – најавио Митрополит Амфилохије.

Светосимеонска литија ће према речима митрополита Амфилохија бити и наставак литија за одбрану светиња.

Амфилохије је у интервјуу за Телевизију Храм рекао да је Црква и даље на распећу, али да је и сведок и носилац силе Христовог васкрсења, које сведочи читавом свету.

Говорећи о Закону о слободи вероисповести Амфилохије је истакао да је потребан пропис о односу државе према цркви и верским заједницама, али не овакав какав је донесен у Црној Гори.

Указао је да је власт у Црној Гори наметала свој став у вези с тим прописом и да је, и поред њихових протеста и амандмана Скупштини Црне Горе, донесен закон који је у овом тренутку јединствен у Европи.

“И у овим државицама које су настале распадом СФРЈ донети су ови закони. Међутим, то су нормални закони. Једино је у Црној Гори донесен овакав закон. Они се позивају на Венецијанску комисију, а од ње су узели само један мали делић, а остало, суштинско, све игнорисали, као и наше примедбе”, рекао је Амфилохије.

Он је нагласио да је први пут у историји Црне Горе донет пропис којим је предвиђено подржављење храмова.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here