Mesto za reklamu
  1. 03. 2019.

Ако се власт одлучи за расписивање ванредних избора, на биралишта ће се изаћи 23. или 30. јуна ове године, ова два датума разматрало је најуже руководство Српске напредне странке (СНС) у понедељак увече, пишу Вечерње новости.

Коначна одлука о томе да ли ће се гласати ове године или у редовном термину, на пролеће следеће године, напредњаци би, пише лист, требало да донесу у наредне три недеље.

У случају да, ипак, превагне опција редовних републичких избора, они ће бити одржани 3. маја следеће године, заједно са редовним локалним и покрајинским.

Лист пише да би у наредним данима председник Србије и лидер СНС Александар Вучић требало да обави серију консултација са коалиционим партнерима, али и разговоре са неким од кључних светских политичких фигура, како би одмерио која је опција боља са становишта државе, имајући пре свега у виду економију, односно нове инвестиције и изазове који предстоје у решавању косовског питања.

Пишући о процедури, лист наводи да би, у случају да се закажу за 23. јун, избори најраније могли бити расписани 24. априла, а најкасније 9. маја.

Ако се на изборе буде ишло недељу дана касније, 30. јуна, они би морали да буду расписани између 1. и 16. маја.

Да би дошло до ванредних избора, председник државе морао би да распусти Народну скупштину и то на образложени предлог Владе.

„Српска стварност“ / Новости /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here