Mesto za reklamu

01.12.2018.

Посланик Демократског фронта Небојша Медојевић штрајкује глађу од када је смештен у Завод за извршење кривичних санкција у Спужу крај Подгорице, саопштила је његова супруга Марина Медојевић.

Марина Медојевић навела је у саопштењу да је њен муж „киднапован по налогу Вишег суда“, уз скандалозно образложење да њему није одређен притвор, већ да је стављен у затвор.

„Због противзаконитог и противуставног хапшења за јавно изговорену реч, упркос посланичком имунитету, Небојша Медојевић штрајкује глађу од доласка у затвор“, навела је Марина Медојевић.

Она је рекла да Небојша Медојевић, ради сопствене безбедности која му је угрожена, добровољно борави у самици која је под 24-часовним видео-надзором.

Медојевић је ухапшен у Подгорици у четвртак увече, након седнице Скупштине Црне Горе, и спроведен у Завод за извршење кривичних санкција, пренела је РТРС.

Виши суд је Медојевићу одредио притвор до два месеца пошто је одбио да сведочи у предмету формираном у Специјалном државном тужилаштву због тога што је тврдио да бившем градоначелнику Подгорице неће бити одређен притвор, јер је главни специјални тужилац примио мито од 100.000 евра.

„Српска стварност“ / Спутник /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here