Mesto za reklamu
  1. 08. 2020.

Кандидат за новог амбасадора Сједињених Америчких Држава у Немачкој Даглас Мекгрегор, критиковао је америчку интервенцију на Косову 1999. године и у интервјуу Си-Ен-Ену изјавио да су интервенисали против православних хришћанских Срба на Косову и поставили муслиманску нарко-мафију и назвали је успехом за демократију, преноси Коха.

Према његовим речима “ти људи никада нису били наши пријатељи“.

Поред изјава у корист Србије, иако је као војни човек у то време учествовао у припреми НАТО кампање, Мекгрегор је објавио низ расистичких изјава које је дао када је стао на страну Русије у сукобу Украјини.

Стејт Департмент, који је обично задужен за амбасадоре, није коментарисао ново именовање и рекао је да комуницира директно са Белом кућом.

Уколико његово именовање одобри Сенат САД, он ће означити још једну ниску тачку америчко-немачких односа који су се погоршали током мандата председника Доналда Трумпа.

Портпарол Беле куће Џад Дир мајлом је рекао Си-Ен-Ену да је Мекгрегор високо квалификован за посао амбасадора, позивајући се на знање немачке историје и језика које је научио у време када је служио у Западној Немачкој.

Мекгрегор ће заменити Ричарда Гренела на месту амбасадора у Немачкој.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here