Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Министар здравља Златибор Лончар изјавио је да је од коронавируса у Србији умрла још једна особа. То је друга смрт од Ковида-19 у Србији. У Србији је до 8 часова 22. марта 2020. године регистровано укупно 188 потврђених случајева Ковида-19 – рекао је Лончар у разговору за ТВ Прва.

Министар Лончар је рекао да је од коронавируса у Србији преминула бака стара 92 године која је била на респиратору. У болницама је 91 пацијент, а 14 је на респиратору – на Инфективној клиници у Београду је шесторо, у Нишу је четворо и по два пацијента су на респираторима у Новом Саду и Крагујевцу.

Цео свет ће морати да се ресетује. Захваљујемо се свима који у 20 сати изађу и захваљу се здравственим радницима. Ако не будемо јединствени наш здравствени систем то не може да издржи, много јачи нису издржали”, рекао је министар.

Министар је рекао и да се припремају болнице за хоспитализовање нових случајева, као и да се припремају велики простори за случаје да дође нагло до повећања броја заражених. “Спремамо се за најгоре, а ви нам помозите да до тога не дође”, поручио је министар.

Лончар је рекао и рекао и да стручњаци који су у суботу дошли из Кине да су започели састанке са представницима министарства здравља Србије.

“Састанак се наставља у 11:30 и још увек не могу да новодим детаље. Они ће нам дати савете из изкуства које су они прошли”, рекао је министар здравља Златибор Лончар.

Министар је рекао да ће он одговарати на питања грађана од 19 сати свакога дана. Замолио је све грађане да чувају своје здравље.

Од последњег извештаја до 8 часова, 22. марта 2020. године тестирани су узорци 28 особа од којих je 17 позитивнo и 11 негативнo на нови корона вирус.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here