Mesto za reklamu
  1. 11. 2021.

Министар здравља Златибор Лончар сматра да је увођење ковид пропусница било кључно да се повећа број вакцинисаних у Србији.

Отварајући у Нишу две нове ангио-сале за инвазивно кардиолошку дијагностику, Лончар је рекао  да би, у интересу грађана, могао да буде продужен рок у коме ће ковид пропуснице бити обавезне.

“Да ли ће то да буде да се те пропуснице прошире на 24 часа или нешто друго, на томе ћемо инсистирати. Ми желимо да грађани имају сигурност, не желимо да буду таоци, посебно они грађани који су се придржавали свега, који су се вакцинисали, да имају страх да оду и до ресторана и до биоскопа и да знају кад оду тамо да је то безбедна зона, да су тамо или вакцинисани или тестирани људи”, каже министар Лончар.

Иначе, у Универзитетском клиничком центру Ниш данас су отворене две обновљене ангио сале које су неопходне за дијагнозу и лечење кардиоваскуларних болести у које је уложено више од 160 милиона динара, а министар здравља Златибор Лончар каже да је реч о најмодернијим и најсавременијим салама не само у региону.

У новим салама зрачење је за 40 одсто мање у односу на раније, што је важно, како за запослене, тако и за саме пацијенте, рекао је Лончар и додао да су веће могућности и по питању безбедности интервенције, контроле, као и да што мање пацијената дође до тога да им се ради операција, односно да им се отвара грудни кош.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here