Mesto za reklamu
  1. 0 11. 2021.

Министар здравља у Влади Републике Србије Златибор Лончар изјавио је да је данас потписан уговор са компанијом “Фајзер” о дистрибуцији експерименталног лека за лечење коронавируса у нашој земљи, нагласивши да је Србија трећа у свету која је такав уговор потписала, а прва која ће лек имати у употреби. Колико тај лек може да испуни наша очекивања?

Лончар је, у изјави за  Радио-телевизију Србије (РТС), објаснио да овај лек, који је развила америчка компанија “Фајзер”, смањује ризик од хоспитализације и смрти код пацијената чије је здравље већ угрожено.

Он је додао да тај лек блокира ензим који је потребан коронавирусу да би се умножавао, а резултат тога је да се смањује и смртност и хоспитализација за 89 одсто.

Министар је нагласио да је вакцина, ипак, и даље примарно оружје у борби са вирусом.

Ми се не боримо за то да дођемо у фазу да се неко разболи, па да се лечи, већ за то да се људи вакцинишу како не би уопште морали да користе било који лек. Ово је наша одговорност као државе и наш велики успех, подвукао је Лончар.

Он је нагласио да ће одговарати сви они који крше закон, па тако и лекари који су препоручивали лек “ивермектин”, али и они који су га продавали.

Министар Лончар је на крају поручио грађанима да се држе званичне медицине и ставова Медицинског факултета, јер једино тако неће погрешити.

„Српска стварност“ / Ј. С. и сарадници из дијаспоре /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here