Mesto za reklamu
  1. 04. 2019.

На киосцима на северу Косова, јутрос се након пет месеци, у понуди нашла и дневна штампа из Србије.

Звездан Михајловић из фирме КИМ Беоколп која ради дистрибуцију штампе за Косово каже за Радио Контакт Плус да је за штампу плаћена додатна такса од 100 одсто коју је Приштина увела новембра прошле године на увоз српске и робе из БиХ, а цена новина остаје иста као и у централној Србији.

“Сви издавачи су изашли у сусрет, смањили су цену да би компензовали овај део за плаћање таксе, тако да ће штампа на свим киосцима убудуће бити по истим ценама као и у централној Србији” – рекао је Михајловић.

Пошто издавачи из Србије не могу да плаћају таксу, смањили су њихове продајне цене,  изашли су нам у сусрет и дали нам  веће рабате да бисмо могли да покријемо ту таксу од сто одсто, да бисмо задржали да на киосцима цена штампе буде иста као у Србији, објаснио је Михајловић.

Он је додао да од јутрос комплетно сва штампа иде на север Косова, а да почетком наредне недеље, након васкршњих празника, очекују нормализацију дистрибуције штампе и јужно од Ибра.

Дневна штампа из Београда од 22. новембра прошле године није стизала на Косово због увођења таксе Приштине од 100 одсто, коју су издавачи из Београда пристали да плате, али је потом на царини захтевано да на декларацији за робу стоји “Косово Република”, док сада то није случај, односно роба иде као и пре увођења таксе.

„Српска стварност“ / Контакт Плус /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here