Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић оценио је да је напад странке Хашима Тачија и Кадрија Весељија на Иву Андрића, Николу Пашића и Јована Цвијића шовинистички напад на нобеловца, највећег српског државника 20. века и највећег српског и балканског географа, а тиме и на целокупно српско научно, културно и историјско наслеђе.

Ђурић је у писаној изјави за јавност навео да је то израз незнања и једне дубоко утемељене политичке некултуре, којој је све што има српски предзнак, колико год било величанствено и узвишено, само подстрек за распламсавање мржње и рушилачких нагона.

Према његовим речима, та ИСИС-овска страствена мржња према свакој другој култури, према свему туђем и непознатом, није својство албанског народа, али јесте својство криминално-терористичких поглавица који су насиљем и застрашивањем на Косову и Метохији себи приграбили политички утицај.

Људи попут Весељија и осталих приштинских шовиниста морају бити прогнани из јавног живота како би друштво на Косову и Метохији имало шансу за нормалан развој, закључио је Ђурић.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here