Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Амбасада Србије у Берну је, у оквируа кције “Негујмо српски језик”, протеклог викенда организовала промоцију књиге за децу “Тајне зеленог солитера”, ауторке Сање Матијашевић Ћирић.

Пред великим бројем ђака Допунске школе на српском језику, њиховим наставницима и родитељима, који су се окупили из свих крајева Швајцарске, програм је отворила аташе за културу Наталија Гуњић, која се захвалила присутнима на интересовању и вишегодишњем учествовању у овој значајној акцији очувања и неговања српског језика.

Гуњићева је позвала родитеље и наставнике да заједничким ангажовањем наставе да најмлађим генерацијама указују на значај неговања и заштите српског језика и ћириличног писма, што је од фундаменталне важности за очување српског идентитета у расејању, али и основа за њихов даљи лични и професионални развој. Истакла је да ћемо, само подижући свест о њиховим коренима, деци дати добар пелцер за стицање будућих знања и вештина, које ће једног дана применити и у отаџбини.

Потом је Сања Матијашевић Ћирић,писац за децу и професор физике из Београда, кроз интерактиван приступ и учешће присутних ученика представила своју књигу „Тајне зеленог солитера”, као и књигу „Свако мудро дете пословицу расплете”, чији је један од коаутора.

Публици се, након промоције, обратио амбасадор Србије у Швајцарској Горан Брадић и посебно захвалио деци, којој је ова акција најпре и намењена, што воле, негују и чувају лепоту српског језика и ћирилице, једног од најсавршенијих писама на свету. Истакао је спремност Амбасаде да настави са пружањем подршке Допунској школи на српском језику и позвао присутне да анимирају своје пријатеље и рођаке да у што већем броју уписују децу у српску школу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here