Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић најавио је данас да ће Влада Србије наставити да шаље авионе како би се наши држављани, који су остали заробљени широм света због коронавируса и прекида међународног саобраћаја, вратили у земљу.

Дачић је у изјави за Студио Б навео да ће данас још један авион одлетети за Париз, јер се тамо окупља велики број наших људи, и најавио да ће држава настојати да спроводи ову акцију и наредних дана, иако то није лако.

Он је рекао да се Влада већ скоро седам дана суочава са проблемом да су наши грађани широм света негде заробљени, и подсетио на то да су јуче обављена три лета – из Москве, Дохе и Париза, одакле су враћени наши грађани.

Немогућа је мисија да помогнемо свима, али тамо где има доста наших људи, нарочито у транзиту, покушавамо да шаљемо авионе „Ер Србије“, истакао је први потпредседник Владе.

Организовали смо неколико летова раније, за Париз, Амстердам, Москву. У Доху су стигли наши грађани из Вијетнама, Аустралије, Тајланда, са Балија. На лету из Москве смо имали једну групу која је стигла са Кубе, али и људе из тог читавог региона, навео је Дачић.

Према његовим речима, Влада ће покушати да организује летове према још неким градовима у централној Европи, али и за САД, јер и тамо има доста наших грађана.

Он је указао на то да су сада приоритет болесни, ученици и студенти, као и људи који су на службеним путовањима, при чему је још једном упутио апел свим грађанима да се придржавају донетих мера, јер је то суштина борбе против вируса корона.

Дачић је подсетио на то да је Италија увела ванредно стање 31. јануара, али су тамошњи грађани били ноншалантни у спровођењу мера и допустили су да дође до трагичног исхода.

Ми то морамо да спречимо и апелујем да се сви придржавају мера, које нису резултат политичког промишљања, него предлога стручњака, лекара, епидемиолога и базирани су на препорукама Светске здравствене организације, поручио је он.

Први потпредседник Владе рекао је и да се годишњица почетка нелегалне НАТО агресије 24. марта 1999. године овог пута обележава без великих окупљања, и напоменуо да не смемо да заборавимо на тај догађај и да је неопходно да из тога извучемо поуке.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here