Mesto za reklamu
  1. 12. 2018.

Државни секретар Министарства трговине, туризма и телекомуникација Владе Републике Србије Татјана Матић поручила је награђеним наставницима на конкурсу „Дигитални час“ да су они носиоци реформе образовања и да без њих дигитализација школства не би дала адекватне резултате.

Матић је на свечаном уручењу диплома за „Дигитални час“ за 2018/2019. школску годину у Народној скупштини Републике Србије саопштила да је Министарство трговине, туризма и телекомуникација спровело већ седми пут тај конкурс, препознавши кључну улогу наставника у успешној примени информационо-комуникационих технологија у образовању.

Она је истакла да су улагања у инфраструктуру додатни подстицај унапређењу наставе, истичући да Министарство трговине, туризма и телекомуникација, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, спроводи капитални пројекат „Повезане школе“, који обухвата укупан развој е-образовања.

У претходне две године све школе у Србији повезане су на Академску мрежу Србије, а наредни корак јесте изградња стандардизоване и одрживе бежичне локалне рачунарске мреже, чији је почетак планиран у јануару 2019. године, најавила је она.

На овогодишњи наградни конкурс „Дигитални час“, чији је циљ подстицање употребе информационих технологија као наставних средстава, пријављено је 375 радова, од којих је 51 рад одабран за награду, и то: 17 радова у области математике, рачунарства, информатике и техничког образовања, 17 радова у области друштвених наука, уметности и спорта, и 17 радова у области природних наука.

До сада је на свим претходним конкурсима пристигло укупно 1.835 радова који су испунили услове и објављени су у зборнику доступном на сајту Министарства zbornikradova.mtt.gov.rs.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here