Mesto za reklamu
  1. 04. 2020.

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да је приближно 1.000 људи кршило мере забране кретања током најдужег полицијског часа протеклог викенда.

Стефановић је у изјави за Радио-телевизију Србије рекао да су се мере забране кретања, током полицијског часа од петка у 17 до данас у 5 ујутру, кршиле највише у Београду, Панчеву и Новом Саду, а најмање у Пријепољу, Зајечару и Прокупљу.

Према његовим речима најстарији суграђани су у континуитету били веома дисциплиновани, па готово да није забележен ниједан случај кршења мера.

Потпредседник Владе је истакао да су се стекле могућности да пензионери без дозволе могу да изађу из кућа у периоду од 18 часова до 1 час после поноћи уторком, петком и недељом, око 600 метара од своје куће.

Не верујем да ће неко то злоупотребљавати, нагласио је он и изразио захвалност пензионерима који су показали велику дисциплину.

Стефановић је рекао да је рано говорити о томе како ће изгледати полицијски час следећег викенда јер се ефекти процењују из дана у дан, али је истакао да, ако грађани буду дисциплиновани, у једном тренутку неће бити ни потребна забрана кретања.

Ако покажемо дисциплину, верујем да можемо да очекујемо да наредна недеља буде лакша, да померамо полицијски час и да га релативно брзо и укинемо. Ако поштујемо социјално дистанцирање и мере које су лекари предложили, онда полицијски час у једном тренутку неће бити потребан, нагласио је Стефановић.

Потпредседник Владе је указао на то да је највећи број грађана апсолутно дисциплинован и да је због тога могуће сада ублажити поједине мере.

Према његовим речима 191 припадник МУП-а је заражен коронавирусом, док их је шест преминуло.

Свима нам је тешко пала чињеница да имамо толико преминулих. Од оних који су заражени било је случајева са лакшом, али и са тежом клиничком сликом. Они са којима сам ја разговарао су доброг општег стања, добро расположени и једва чекају да се врате и да помажу становништву, навео је он.

Стефановић је указао на то да грађани имају поверења у припаднике МУП-а током тешких ситуација, каква је ова, истакавши да је полиција током ванредног стања добијала разне захеве.

Полиција помаже грађанима да дођу до лека, хране, било чега што им је потребно, и ја сам веома задовољан блиском сарадњом и контактом између грађана и полиције, рекао је потпредседник Владе и позвао грађане да се полицији обрате кад год имају потребе за тим.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here