Mesto za reklamu

11.05.2019.

Закон о забрани игара на срећу ступио је на снагу јуче, али сајтови за клађење преко интернета и даље функционишу. Међутим Пореска управа Косова је почела са укидањем дозвола и за ове бизнисе, јавља приштинска Коха.

Клађење је од јуче и званично забрањено на Косову, а од пре неколико дана Пореска управа почела је са укидањем дозвола сајтовима за клађење преко интернета. До ступања на снагу овог закона укинуто је 40 таквих дозвола, преноси Коха, док су од јуче аутоматски укинуте све активности везане за клађење и коцкање.

Законодавна иницијатива за доношење Закона о забрани игара на срећу покренута је на предлог опозиционе ЛДК након што су у марту, у распону од неколико дана, убијена двојица младића у казинима у Липљану и Сувој Реци.

Иначе, у косовским медијима се имплицитно говорило о томе да брат косовског премијера и посланик у косовској скупштини, Даут Харадинај има значајног уплива у власништву једног ланца коцкарских објеката. Он је јуче те наводе демантовао објаснивши да је „неко изградио те објекте на његово име“.

„Не журите да причате. Изградили су објекте „Пандора“ на моје име. Ја нисам узнемирен због тога о чему причају. Али да кажеш некоме да стоји иза или испред тога, то је грешка. Нисам део никакве врсте бизниса такве природе и са пуним задовољством сам дао глас за затварање тих бизниса“, рекао је он, преноси Газета Еxпресс.

„Српска стварност“ / Коха, Газета Експресс /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here