Mesto za reklamu

09.08.2019.

У Косовске безбедносне снаге примљено је 337 нових регрута, међу којима је и 22 из мањинских заједница, објавио је Клан Косова, а пренео портал Косово онлине.

Није прецизирано којим мањинским заједницама припадају нови регрути.

Председник косовске скупштине Кадри Весељи поручио је на церемонији у касарни “Адем Јашари” да Косово никоме не прети, али да неће дозволити да буде угрожено.

Весељи је на церемонији рекао да су “територијални интегритет и границе државе свете, неприкосновене, данас и заувек”, јавила је Косовапрес, а преноси Косово онлине.

Говорећи пред новим кадетима, Весељи је рекао да је привилегија “бити припадник најмлађе војске на свету”.

“Ви сте део одбрамбених снага, рођених и развијених у партнерству са НАТО, најмоћнијом Алијансом на свету, гарант вредности слободе и демократије”, поручио је Весељи.

Весељи је казао да Косово гради “војску која одражава слободарски дух народа, вредности на којима стоји косовска независна и суверена држава и визију заузимања достојног места у западним политичким и војним структурама”.

Он је оценио и да је војска Косова неизоставан елемент стабилности и мира у региону и истакао да ће наставити процес јачања професионализације како би постала спремна за фазу чланства у НАТО.

Најавио је и повећање буџета за војску.

Командант БСК Рахман Рама је у обраћању регрутима у касарни “Адем Јашари” затражио максимално ангажовање у процесу транзиције ове снаге, док је министар одбране, Рустем Бериша, рекао да унутар БСК постоји разноликост, што указује да су међу 337 младих војника 52 жене, а 22 долазе из мањинских заједница.

“Наш стратешки циљ је чланство у НАТО-у”, додао је Бериша.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here