Mesto za reklamu
  1. 09. 2019.

Репрезентативац Србије у рвању Михаил Каџаја освојио је бронзану медаљу на Светском првенству у Казахстану, пошто је у борби за треће место победио Пољака Тадеуша Михалика 9:1.

 

 

 

 

Kaџаја је у дисциплини грчко-римским стилом до 97 килограма донео Србији другу медаљу на такмичењу, после Мате Немеша (до 67кг).

Немеш је данас освојио  бронзану медаљу у категорији до 67 килограма.

У борби за треће место Немеш је савладао Данца Фредрика Холмквиста Бјерехуса резултатом 10:0.

Уједно, пласманом у полуфинале Немеш је изборио и норму за Олимпијске игре у Токију 2020. Каџаја је раније обезбедио пласман на Олимпијске игре.

Удовичић честитао бронзу

Министар омладине и спорта Вања Удовичић честитао је данас Мати Немешу освајање бронзане медаље у рвању грчко-римским стилом на Светском првенству у рвању у Нурсултану.

“Мате, са пуно поноса ти честитам прву медаљу на Светским првенствима. Твој напредак је евидентан и незадржив, твоја жеља за врхунским резултатима очигледна, тако да лепе вести очекујемо и са Олимпијских игара у Токију. Честитам и твом стручном Штабу и Рвачком савезу Србије”, навео је министар Удовичић у поруци Немешу.

Удовичић је честитао и Михаилу Каџаји освајање бронзане медаље у рвању грчко-римским стилом на Светском првенству у рвању у Нурсултану.

“Свака част на освојеној бронзаној медаљи у Казахстану, Михаиле, поново си учинио Србију поносном, а свету потврдио да си врхунски борац. Са нестрпљењем очекујемо да се твој низ освајања медаља започет прошле године настави и на Олимпијским играма у Токију. Честитам нашем такмичару, његовом стручном штабу и Рвачком савезу Србије”, навео је министар Удовичић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here