Mesto za reklamu
  1. 09. 2020.

Непозната особа у црној маскирној униформи пуцала је у ваздух у центру Минска, у подручју куда се кретала колона демонстраната, пише портал tut.by.

На снимку се види како се демонстранти крећу према камерману, док за њима иду непознате особе у маскама, од којих се један зауставио и пуцао у ваздух.

Полиција је потврдила да је до отварања ватре у ваздух дошло током хапшења. Употребљена је сачмара као упозорење, када су демонстранти покушали да ослободе особе које су биле ухапшене. Саопштено је да је данас приведено више од 400 особа.

Подсетимо, данас се већ по традицији, у Минску одржавају масовни протести којима присуствује десетине хиљада људи. Народ се прво окупио на Тргу независности, одакле је кренуо ка резиденцији председника узвикујући пароле против Александра Лукашенка. Након неког времена, демонстранти су се упутили пут центра града. Како је време одмицало колона се све више смањивала. Народ се разилазио.

Медији јављају да је полиција ограничено примењивала сузавац како би разбила протесте.

Присутан је велики број припадника полиције и носиоци специјалне технике.

Данас се протести, осим у Минску, одржавају и у другим градовима Белорусије. У Бресту су демонстранти растерани воденим топом, док су протести одржани још и у Гродну, Витебску, Могиљеву и Барановичах.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here