Mesto za reklamu
  1. 03. 2019.

Словеначки председник Борут Пахор, који борави у званичној посети Тирани, изјавио је да не поџава идеју о промени границе између тзв. Косова и Србије.

Пахор је то рекао након синоћњег сусрета са албанским председником Иљиром Метом, пренели су албански медији.

“Ја нисам присталица мењања граница да би се испунили национални критеријуми Ради се о неопходним прилагођавањима да две земље имају више сарадње и узајамног поштовања”“, рекао је Пахор.

Мета је у разговору са словеначким колегом рекао да подржава дијалог између Косова и Србије, али је додао да је то питање одговорност Косова и да Албанија мора да избегне било какво мешање.

“Албанија подржава независну државу Косово. Питање дијалога је одговорност која припада косовским лидерима и свако уплитање би представљало недостатак поштовања према независним институцијама на Косову. Подржавам дијалог између Косова и Србије као једини начин за јачање односа између њих. Пошто је српски народ одбацио и балкански крижар, однос Албаније са Србијом је био добар и ми ћемо наставити да радимо на јачању ових билатералних односа, мислећи да то такође помаже у дијалогу са Косовом, али ја никад не преузимам да представљам Косово по питањима која има са Србијом ”, рекао је Мета.

«Српска стварност»

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here