Mesto za reklamu

Фантастичну недељу у Шангају Новак је крунисао четвртом титулом на “Ролекс Шангај Мастерс”-у. Од понедељка други тенисер света је у финалу савладао 13.носиоца турнира, Борну Ћорића, резултатом 2:0, по сетовима 6:3, 6:4.

  1. 10. 2018.

Ово је Новакова трећа победа над хрватским тенисером захваљујући којој је дошао до 72. титуле у каријери, 32. Мастерс.

Тријумфом у финалу Новак је освојио максималних 1000 АТП поена, тако да ће на новој АТП листи располагати са укупно 7445, свега 215 мање од Надала који је на челу.

Новак је турнир освојио без изгубљеног сета и без иједног претрпљеног брејка.

У финалу се играло у високом ритму. Млади хрватски тенисер није попуштао, све до шестог гема првог сета када је пропустио гем лопту и затим претрпео брејк. Новак је без изгубљеног поена одсервирао за 1-0 у сетовима.

Српски тенисер је повео брејком на почетку другог сета, а затим је добрим сервисима чувао предност. На сервис противника при вођству од 5:3 дошао је до три везане меч лопте. Борна се извукао, али неискоришћене шансе нису пољуљале Ђоковића, који је ‘зарадио’ нове три везане меч лопте у наредном гему. Искористио је прву, укупно четврту, за 18. победу у низу после једног часа и 36 минута игре.

„Желим да се захвалим свима који су учинили овај турнир посебним. Ово је један од мојих најуспешнијих турнира и овде увек играм добро. Овде сам 2008. године освојио први Мастерс куп и то ми је отворило многа врата и учинило ме играчем какав сам данас“, рекао је Новак после тријумфа.

„Честитам Борни на одличној недељи и веома добром мечу данас. Показао си свету да у будућности од тебе можемо да очекујемо још много тениса на овом нивоу. Захваљујем се свом тиму, породици и свима који ме подржавају. Последња четири месеца била су фантастична, остварио сам одличне резултате. Негујем сваки тренутак. Такође се захваљујем свима у организацији турнира и волонтерима. Овде се осећам као код куће“, додао је Ђоковић.

Пре него што је почео излагање српски ас је одушевио публику са неколико речи на кинеском језику.

Ћорић је одао признање Новаку изјавом да је један од најбољих играча икада.

“Честитам Новаку, подигао је ниво игре и није ми било пријатно данас. Он је један од најбољих тенисера икада, свака му част”, поручио је Загрепчанин.

Статистика: ас поени (7-3), двоструке сервис грешке (0-1), директни поени (18-20), неизнуђене грешке (17-38), број освојених поена (72-52).

Новак ће након две недеље паузе наступити на последњем Мастерс турниру у 2018. години, који ће се од 29. октобра до 4. новембра одиграти у Паризу.

С обзиром да прошле године није учествовао ни у престоници Француске због повреде лекта, Новак ће имати прилику да се домогне свих 1000 АТП поена. До сада је на „Ролеx Парис Мастерс„-у учествовао дванаест пута и освојио четири титуле (2009, 2013-2015).

„Српска стварност“ / новакђоковић.ком

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here