Mesto za reklamu
  1. 02. 2022.

Новак Ђоковић завршио је учешће на турниру у Дубаију поразом у четвртфиналу од Јиржија Веселог из Чешке, чиме је остао без првог места на АТП ранг-листи. Ђоковић није одиграо на нивоу на којем уме и изгубио је од 123. играча света, резултатом 6:4, 7:6 (7:4). Новака ће на првој позицији наследити Данил Медведев.

Новак је наишао на невероватно расположеног ривала, који упркос слабом пласману игра тенис каријере, и остао је без тријумфа и првог места, пошто ће га од понедељка сменити Рус Медведев.

Данилу је било довољно да оствари један тријумф у Акапулку у случају да Србин изгуби у четвртфиналу Дубаија, па ће први пут у каријери заузети тениски трон.

Освајач 20 гренд слем титула завршава свој мандат после пуне две године, а укупно је његова владавина трајала 361 седмицу.

Што се тиче самог меча, Ђоковићу је недостајало самопоуздања и сигурности, највише због дуге паузе, због чега је други пут у каријери поражен од Веселог.

Чех је у једином досадашњем окршају, у другој рунди мастерса у Монте Карлу 2016. године, био бољи у три сета.

“Невероватан осећај, одиграо сам фантастично. Иначе не бих имао шансе против Новака који је један од најбољих свих времена”, изјавио је Весели одмах по окончању сусрета.

“Имао сам веома тежак период иза себе, неколико напорних месеци. Против Ђоковића морате да играте на највишем нивоу, сваки поен мора да се заслужи и данас сам одрадио добар посао.”

У првом делу игре Јиржи је водио, Србин је вратио брејк заостатка, али је у финишу поново попустио и изгубио сет.

Слична ситуација је виђена и у другом – Новак се извукао са ивице амбиса када је ривал сервирао за победу, пре него што је у тај-брејку ипак поклекао и доживео први неуспех у овој сезони.

Њему се највише обрадовао споменути Медведев, који ће постати 27. играч који је заузео лидерску позицију на АТП ранг-листи, и трећи Рус којем је то пошло за руком, после Јевгенија Кафељникова и Марата Сафина.

Весели ће се у борби за финале састати са победником сусрета Ричардс Беранкис – Денис Шаповалов.

Турнир у Дубаију игра се за наградни фонд од 2.794.840 долара.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here