Mesto za reklamu

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић је боравио у Чикагу ради учешћа на егзибиционом турниру Лејвер Купа, који је одржан од 21. до 23. септембра 2018. у Јунајтед центру. Фондација Ђоковић је искористила Новаково присуство и организовала  тренинг и дружење са преко 60-торо деце из Чикага која тренирају тенис, међу којима је било више од половине деце из српске заједнице. Деца су пратила и тениски турнир.

  1. 09. 2018.

Лејвер куп је међународни тимски тениски турнир на ком се надмећу репрезентације: тима Европе и тима света (који се састоји од играча из не-европских земаља). Одржава се две недеље после Ју-Ес опена на различитим локацијама. Играчи добијају зараду за учешће на основу позиције на светској ранг листи, а поред тога сваки члан победничког тима се награђује са додатних 250,000 $.

Турнир носи име легендарног аустралијског тенисера Рода Лејвера који се сматра једним од најбољих играча у историји спорта. На турниру се састаје шест најбољих европских играча и шест ривала из остатка света. Укупно се игра 12 мечева током три дана (девет појединачних и три меча у паровима). Бивши велики ривали Бјерн Борг из Шведске (тим Европе) и Џон Макенро из САД (тим света) су капитени тимова у прва три издања Лејвер купа.

Победник турнира био је тим Европе који су предводили Роџер Федерер и НовакЂоковић.

Учесници Лејвер Купа су се представили чикашкој публици у чувеном МИЛЕНИУМ ПАРКУ у центру града. Међу њима био је и наш Ноле Ђоковић, који је, на питања новинара да ли прави селфије по Чикагу, одговорио потврдно и рекао да му се Чикаго посебно допада по својој лепоти, а и по томе што у њему има доста Срба, па се он ту осећа као код куће.

Новак Ђоковић је сусрет са децом, које му је организовала његова фондација, провео у добром расположењу и приметио да међу њима има и веома талентованих малишана, за које је рекао да ће бити будући шампиони.

Помоћ у окупљању деце пружио је Генерални конзулат Србије у Чикагу у сарадњи са српским школама и родитељима деце.

На позив Фондације Новака Ђоковића представници Генераног конзулата су присуствовали и донатарском скупу под називом “Доручак са шампионима” који је одржан у хотелу Риц Карлтон у Чикагу, уз учешће Новака Ђоковића и тенисера Роџера Федерера, као његовог госта.

Сусрету деце и Новака присуствовала је и главна уредница „Српског огледала“ Славица Петровић, а потом је у друштву славних тенисера направила и заједнички снимак.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here