Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Председник САД Доналд Трамп рекао је да ће се вероватно тестирати на коронавирус, неколико дана након што је стајао поред бразилског званичника, за ког се испоставило да има Ковид-19.

Доналда Трампа су фотографисали у Палм Бичу како стоји поред Фабија Вајнгартена, директора за комуникације бразилског председника Жаира Болсонара.

Трамп је неколико пута рекао да не планира да се тестира на коронавирус, као и да неће да иде у самоизолацију или да престане да се рукује.

Током конференције за медије у Роуз Гардену, где је прогласио ванредно стање у САД како би се лакше водила борба против коронавируса, новинар Ројтерса је упутио питање Трампу:

“Бела кућа тражи од Американаца да буду у самоизолацији када се врате из Европе, али Трамп је био на фотографијама с неким ко има коронавирус. По чему се то разликује”, упитао је репортер Ројтерса.

Одмах је стигао и одговор: “Најпре, ја нисам дошао од некуд. Тамо је био неко за кога кажу да га има. Немам појма ко је он, али фотографишем се са људима и то траје неколико секунди. Не знам ко је господин. Јесам седео са (бразилским) председником два сата, али његов тест је био негативан”, рекао је Трамп.

Новинар Си-Би-Еса је затим истакао да здравствени званичници траже од људи да буду у самоизолацији ако су били поред некога ко има коронавирус. За то време Трамп каже да му његови лекари нису рекли то да уради. “Кога Американци да слушају”, упитала је новинарка.

“Мислим да треба да слушају своје лекаре и да не јуре да ураде тест ако није неопходно”, рекао је Трамп и додао да “није рекао да се неће тестирати”.

На директно питање да ли ће бити тестиран, одговорио је “највероватније, али не због тога, већ бих га у сваком случају урадио”, рекао је Трамп и додао да се ради на одређивању термина.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here